صفحه اصلی اخبار اطلاعات عمومی اطلاعات تخصصی برای بیماران سئوالات متداول بانک پژوهش ها و مقالات گروه پژوهشي تماس با ما درباره ما جستجو
فهرست اصلی
  • صفحه اصلی
  • اخبار
  • اطلاعات عمومي
  • اطلاعات تخصصی
  • براي بيماران
  • سئوالات متداول
  • بانک پژوهش ها و مقالات
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • جستجو
پیوندها
  • گروه پژوهشی ایدز، هپاتیت و HTLV-1 جهاددانشگاهی واحد مشهد
  • ستاد HTLV-I دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • The National Centre for Human Retrovirology
  • International Retrovirology Association

بررسی ارتباط HLA-DR با بیماری HAM/TS

چاپ

شماره پایان‌نامه : ۴۵۰۶ع‌، دک‍ت‍رای‌ ع‍م‍وم‍ی‌

حبرانی امیر رضا

مقدمه:ویروس   HLA-DR1 از نظر گروه رتروویروسهای انسانی و عامل لوسمی سلول   T بالغین  (ATLL) و پاراپازی اسپاستیک تروپیکال (TSP) یا میلوپاتی وابسته به HTLV_1 (HAM/TSP) می‌باشد از طرفی استان خراسان به عنوان منطقه آندمیک با شیوع 3% می باشد. اما چرا تمام افراد آلوده به HTLV_1 به HAM/TSP دچار نمی شوند و فقط درصدی از آن ها (حدود 5%) به سمت HAM/TSP سیر می کنند.

هدف ما در این تحقیق این است که بررسی کنیم،آیا مولکول های ایمونولوژیکی خاصی در این امر دخیلند یا خیر؟از آن جا که مولکول های HLA-DR در سطح لنفوسیت های T در حالت فعال شده بارز می شود به همین دلیل سنجش HLA-DR بایستی نشانگر میزان فعالیت ویروس و پیش آگهی به سمت بیماری های وابسته باشد.

روش کار :ما در این تحقیق مولکول های HLA-DR را در 30 بیماری HAM/TSP و 30 فرد کنترل سالم بررسی کردیم. روش کار ما در HLA-Typing با استفاده از PCRمدل PTC100 و کیت LiPA شرکتlnnogeneticsبود.به این صورت که 5-2 سی سی از خون افراد را گرفته و پس از استخراج DNA را توسط PCR را بر روی ژلآگارز 2% الکتروفورز می کنیم  و پس از رنگ آمیزی با برمید اتیدیوم DNA تکثیر یافته توسط کیت مخصوص و توسط نرم افزار کامپیوتری ویژه از نظر HLA تعیین گروه می‌گردد.

با توجه به محاسبات آماری فقط در مورد HLA-DR1 و  HLA-DR3  ارتباط معنی داری بین بیماران و افراد کنترل سالم به دست آمد. به این صورت که HLA-DR1 به عنوان یک فاکتور خطر ساز مطرح است و وجود این آنتی ژن در هر فردی می تواند شانس ابتلا به HAM/TSP را به میزان 4/4 برابر نسبت به افرادی که فاقد این آنتی ژن می باشند. افزایش دهد این ارتباط بین مولکول HLA-DR1 و بیماری HAM/TSP در ژاپن نیز در سال 1996 گزارش شده است در مقابل HLA-DR3 به عنوان یک فاکتور محافظت کننده مطرح است و وجود این آنتی ژن در هر فردی می تواند شانس ابتلا را به میزان 8/5 برابر نسبت به افرادی که فاقد این آنتی ژن هستند کاهش دهد.

با توجه به نتایج فوق و آگاهی از HLA_DR سطح لنفوسیت های فرد ما می توانیم پیش آگهی ابتلا به بیماری را پیش بینی کرده و در مواردی که شخص HTLV_1 باشد و از طرفی HLA-DR1 نیز در سطح لنفوسیت‌های وی آشکار شده باشد قبل از ابتلا به HAM/TSP اقدامات لازم درمانی را انجام داده بدین وسیله از پیامدهای بعدی عفونت HTLV_1 جلوگیری کنیم. در مقابل اگر فرد HLA-DR3 در سطح لنفوسیت هایش آشکار شده باشد و می توان با پیگیری های مرتب بالینی و آزمایشگاهی وی را تحت نظر داشت.

آخرین بروزرسانی (سه شنبه ، 9 اسفند 1390 ، 08:36)

 

کليه حقوق اين وب سايت متعلق به گروه پژوهشي ايدز ، هپاتيت و HTLV جهاد دانشگاهي واحد مشهد مي‌باشد
طراح قالب: علي رحماني
کپي رايت © 1390